Detailhandel

INDUSTRY

Detailhandel

Overzicht


Analyseer klanten, producten en transacties via kanalen en geografische markten. Neem snel data op van point-of-sale, merchandising, supply chain, digitale advertenties, sociale media, financiële systemen, marketing en resource management om opbrengsten, marge en winstmogelijkheden te identificeren. Geef retail- en groothandelteams leiding met selfservice Business Discovery, overal en altijd.

Uitdagingen in de Detailhandel

Om te overleven in de competitieve markt van vandaag, moeten retailers en groothandels in staat zijn om trends te analyseren en snel en nauwkeurig te reageren op bedrijfsanomalieën. Elke dag dat een beslissing vertraging oploopt, kan dit vertalen naar verloren verkopen en marge-erosie. Met Qlik profiteren zakelijke gebruikers van selfservicetoegang tot de informatie die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben, om slimme beslissingen te nemen om de winst te halen.

Winkel Prestaties


Er is nog nooit een grotere behoefte geweest aan een retailer om een best-in-class winkelervaring in de winkel te garanderen door een hoog niveau van klantenservice en een gedifferentieerd assortiment te handhaven, terwijl tegelijkertijd aan financiële doelstellingen wordt voldaan. De belangrijkste aspecten bij het creëren en onderhouden van een concurrerende aanwezigheid in de detailhandel zijn tijdige en nauwkeurige analyse van winkelprestaties en snelle assemblage van een flexibele winst- en verliesrekening. De uitdaging is dat data over winkelprestaties doorgaans worden opgeslagen in veel heterogene systemen, geproduceerd in verschillende geografische gebieden en vereist op veel verschillende granulariteiten – winkelniveau, district, regio en bedrijf. Dit belemmert vaak inspanningen om inzichtelijke, accurate en bruikbare analyse van winkelprestaties te produceren.

Selectie van Winkellocaties


Locatie is van belang, wat met name geldt in de detailhandel. De fysieke winkelvloer staat onder druk als gevolg van de opkomst van digitale handel en de rol van de fysieke winkel verandert in meer dan alleen een verkoopkanaal. Als gevolg hiervan zijn beslissingen die zijn genomen met betrekking tot selectie, ontwikkeling en upgrading van de bestaande winkelvoetafdruk belangrijker dan ooit. Een groot aantal factoren zoals rijtijd, demografische data, kannibalisatie en huurvoorwaarden beïnvloeden de selectie van winkellocaties, terwijl complexe kosten-batenanalyses van invloed zijn op het upgraden van winkels en het herstellen van beslissingen. De uitdaging is duidelijk, de mogelijkheid is om de voetafdruk van de fysieke winkel te optimaliseren, de verkoop te verhogen en de winst te beschermen.

Optimaliseren van Omni-Channel


Retailers opereren in een fel concurrerende omgeving waar operationele efficiëntie een zakelijke voorwaarde is. De behoefte om aan de vraag van de klant te voldoen met relevante aanbiedingen en een winkelervaring van hoge kwaliteit op verschillende kanalen, ondersteund door een efficiënte en kosteneffectieve supply chain, is complex. Gegevens-, product- en informatiestromen zijn veel en gevarieerd over winkelkanalen en supply chain-systemen, dus het verkrijgen van intelligentie en inzichten voor een echt omnichannel-overzicht van het bedrijf kan behoorlijk moeilijk zijn.

Diensten

Producten

Gerelateerde blogartikelen

Register for our free TimeXtender Workshop

Register for our free TimeXtender Workshop

Register here

Vul hier uw gegevens in en ontvang de laatste versie van Qlik Sense

Dit formulier verzamelt uw naam, email adres en telefoon zodanig wij u belangrijke info omtrent Qilk kunnen versturen. Check onze privacy policy om een overzicht te krijgen van hoe wij uw gegevens beschermen en gebruiken.

We've just send the installation files to your email. Please check your inbox

Vul hier uw gegevens in en ontvang de laatste versie van QlikView

Dit formulier verzamelt uw naam, email adres en telefoon zodanig wij u belangrijke info omtrent Qilk kunnen versturen. Check onze privacy policy om een overzicht te krijgen van hoe wij uw gegevens beschermen en gebruiken.

We've just send the installation files to your email. Please check your inbox