Supply Chain

INDUSTRY

Supply Chain

Overzicht


Met Qlik kunt u alle data en processen verkennen die van invloed zijn op uw supply chain op manieren die u nooit had kunnen bedenken. Analyseer, visualiseer en onderzoek relaties tussen complexe databronnen, voor betere bedrijfsresultaten en een voorsprong op de concurrentie.

Uitdagingen in Supply Chain

Supply chains zijn complex. Van prognoses en planning tot productie, warehousing en transport, alle aspecten moeten nauwkeurig worden afgestemd.

End-to-end zichtbaarheid


Dashboards en scorecards voor dataontdekking kunnen grote hoeveelheden ongelijksoortige data uit vele bronnen integreren, terwijl gedetailleerde visualisaties eerder onzichtbare trends en datakopieën blootleggen. Executive dashboards en scorecards bieden end-to-end inzicht in de prestaties van de supply chain over meerdere functies en disciplines, zodat leidinggevenden betere en beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen. Opmerkelijk is dat deze capaciteiten de prioriteit van de supply chain naar de beslissers op C-niveau verhogen.

Forecast & Planning


Processen zoals Sales and Operations Planning (S & OP) en Collaborative Planning, Forecasting and Replenishment (CPFR) vereisen samenwerking zowel binnen als buiten de organisatie. Ze proberen de supply chain te plannen door de behoeften van alle deelnemers in balans te brengen, met als eindresultaat een gerationaliseerd enkel plan voor de komende periode. S & OP & CPFR zijn beide processen die worden ondersteund door data, daarom hebben deelnemers toegang nodig tot informatie en inzichten uit meerdere bronnen om geïnformeerde en tijdige beslissingen te nemen. Zowel interne (ERP, supply chain, CRM) als externe (consumentenvertrouwen, marktanalyse, sociale media) data moeten worden opgenomen in de processen. Dit leidt tot een betere respons op de vraag van de consument, een betere voorspellingsnauwkeurigheid, voorraadreductie, verbetering van het productie-gebruik en omzet- en winstgroei.

Sourcing en prestaties van leveranciers


Strategische samenwerking met leveranciers bevordert de efficiëntie in de supply chain waardoor de kosten worden verlaagd en de kwaliteit en de leveringsprestaties worden verbeterd. Inkoopprofessionals hebben toegang nodig tot leveranciersdata om effectief te plannen en uit te voeren. Door leveranciers inzicht te geven in de belangrijkste prestatie-indicatoren, zoals tijdige verzending en perfecte orderafhandeling, en hen verantwoordelijk te houden, wordt de naleving bevorderd. Scorecards voor inkoop en leveranciers bieden een gemeenschappelijk platform voor het communiceren van prestaties, het versterken van relaties en het leveren van objectieve prestatiedata die kunnen worden gebruikt tijdens onderhandelingen met de leverancier. Leveranciers werken samen in een breder scala van activiteiten, van ontwikkeling en sourcing tot productie en distributie. Daarom ontwikkelen zich partnerschappen met een toenemende behoefte aan data en informatie-uitwisseling naast gestructureerde prestatiemaatstaven en indicatoren. Zichtbaarheid is fundamenteel voor efficiënte inkoop. Niet alleen kan men vaststellen wat er wordt gekocht en van wie, maar meer relevant kan het helpen om de vraag te beantwoorden: ‘’Kopen we op de juiste manier?’’

Diensten

Producten

Gerelateerde blogartikelen

Register for our free TimeXtender Workshop

Register for our free TimeXtender Workshop

Register here

Vul hier uw gegevens in en ontvang de laatste versie van Qlik Sense

Dit formulier verzamelt uw naam, email adres en telefoon zodanig wij u belangrijke info omtrent Qilk kunnen versturen. Check onze privacy policy om een overzicht te krijgen van hoe wij uw gegevens beschermen en gebruiken.

We've just send the installation files to your email. Please check your inbox

Vul hier uw gegevens in en ontvang de laatste versie van QlikView

Dit formulier verzamelt uw naam, email adres en telefoon zodanig wij u belangrijke info omtrent Qilk kunnen versturen. Check onze privacy policy om een overzicht te krijgen van hoe wij uw gegevens beschermen en gebruiken.

We've just send the installation files to your email. Please check your inbox